Електромеханично серво-управление

ем серво-управление

Електромеханичното серво-управление е електрическо, регулируемо в зависимост от скоростта, подпомагащо усилие върху волана, което работи само тогава, когато шофьорът се нуждае от него.

Това управление не включва никакви хидравлични елементи. Предимството пред едно електрохидравлично серво-управление е в това, че автомобилите, съоръжени с него, употребяват по-малко гориво и предлагат нови функции на комфорт и сигурност: едно активно връщане на волана в средно положение подобрява чувството за средата, а компенсацията на страничния вятър разтоварва шофьора при едностранно наклонен път или при постоянен страничен вятър. За едно изключително чувство за управление се грижи и индивидуалното напасване на подпомагащото усилие върху волана към съответния двигател и съответното оборудване на автомобила. Тези допълнителни функции се осъществяват чрез включването на управляващия уред в CAN-шина за данни на автомобила.

Хидравлично сервоусилване на волана с променливо усилване в зависимост от скоростта

Контролира усилието необходимо да се приложи при завиване. При ниски скорости системата намалява усилието, за по-лесно завиване, докато при висока скорост волана става „по-твърд“ и дава повече стабилност.
За повече информация се свържете с нас или заповядайте на място!