Хидравлична рейка

Хидравлична рейка

хидравлична рейка - схема

Хидравличната рейка е част от кормилната система на автомобила. Обикновено тя върви в комплект с хидравлична помпа. В зависимост от автомобила, те могат да бъдат хидравлични , механични елекро-механични или електрически. Как да разберете, че рейката ви е развалена? Обикновено проблема се усеща във волана на автомобила. Той става твърд, върти се трудно, чува се нетипичен звук, когато навиете кормилото (волана). Причините за повреди в рейката могат да бъдат няколко, но обикновено тя се разваля когато автомобила се движи по лоши пътни условия- разбити , павирани улици или скъсани прахо защитни маншони. Често обаче се случва рейката да се повреди поради недостиг на хидравлично масло до нея или повреда в хидравличната помпа. В случай, че автомобила ви губи хидравлично масло е редно повредата да бъде отстранена своевременно. В противен случай рискувате да стигнете до скъп ремонт на автомобила си, който едва ли бихте желали.

Ние съветваме преди да рециклирате рейка да се убедите, че автомобила има здрава хидравлична помпа и не губи хидравлично масло. Ако подобен проблем не бъде отстранен има огромен шанс рециклираната ви рейка отново да се развали.

Кормилна рейка

Осъществява механична връзка между волана и окачването на автомобила. Преобразува въртеливото движение на волана в постъпателно. Шофирането с повредена кормилна рейка е равносилно на самоубийство.